Det svarta guldet (1998)

”Runt mig rann det klara älvvattnet snabbt fram. Den kraftiga strömmen slet och drog där jag stod till midjan i mina höga vadarbyxor. Stenarna på botten var stora och ojämna och jag hade balanserat mig fram med en stav som stöd och känselspröt i ena handen och det långa flugspöt i den andra. Ett felsteg, ett stenblock som rullade undan, en oväntad hålighet var ett reellt hot.”

Under Lapplands glasklara himmelskupa börjar Det Svarta Guldet. En dramatisk och spännande Homandeckare där Johan Kristian dras in i ett virvlande händelseförlopp som från en idyllisk början leder in på allt mörkare vatten. Luspälven i Lappland och Baku, Nobels gamla stad, liksom London och ett slott i Sörmland är scenen, och så Gamla stan förstås. Insiderbrott och finansiella manipulationer står i centrum liksom oljan under Kaspiska havet. I kampen om det svarta guldet är alla medel tillåtna, inklusive mord. Insatserna är höga i spelet om en av världens rikast oljefyndigheter, ett spel med storpolitiska dimensioner.

 Det Svarta Guldet är en riktig Homandeckare, kultiverad, spännande, humoristisk och underhållande där varken utsökta viner eller kulinariska upplevelser fattas. Följ med antihjälten och antikhandlaren Johan Kristian Homan på hans farofyllda väg tillsammans med sin blåmaskade siamesiska väninna Cléo de Merode. Fast hon har fått konkurrens. Den vackra Francine, poliskommissarien som liknar Julia Roberts och är chef för Säpos personskyddsavdelning.

HomanSällskapet