Lill-Lill Lundgren

Klubbmästare

Jag är född och uppvuxen i Lund. Efter studenten utbildade jag mig till tysköversättare vid Lunds Universitet. Tack vare denna utbildning, som jag i och för sig inte använde yrkesmässigt mer än cirka 15 år, har jag fått många internationella kontakter.

Men mitt stora intresse, mode, startades redan när jag var åtta år som barnmannekäng. Jag var sedan resemannekäng när sådana fanns, och därefter mannekängade jag vid sidan om mitt yrkesarbete. I mitten på 1980-talet startade jag en grossistverksamhet i mode, jag skapade en hel mängd kläder, väskor, skor och andra accessoarer och lät tillverka dem i Thailand, Indonesien och Sri Lanka, framför allt. Jag åkte runt på massor av mässor och sålde, kom hem och levererade och fakturerade, ritade nya modeller och for till Asien ett par gånger om året. Omkring millennieskiftet hade detta livet blivit alltför jobbigt, min man jobbade också för mycket och tillsammans beslöt vi oss för att ta en tidig pension. Sedan dess njuter vi av livet med barn och barnbarn, åker utomlands och har tid att läsa deckare som är mitt stora fritidsnöje, speciellt sedan jag lärde känna Homan som kombinerar kultur med mord.

Som den utåtriktade person jag är, har jag som klubbmästare i många olika föreningar fått en massa sociala kontakter, och det gläder mig att jag fortfarande efterfrågas, nu i vårt kära Homan-sällskap.

HomanSällskapet