Gamens öga (1993)

”En man stod ute i trapphallen. I sjuttioårsåldern kanske, med blekt och fårat ansikte, vaxartat blekt. Som pergament. Ryggen var böjd och det vita håret tunt, framkammat över hjässan. Huden stramade över kindbenen, gav intryck av dödsmask och näsan var böjd som en rovfågelsnäbb. Men ögonen var det obehagligaste. Svart, utan liv. Döda. Han hostade til,l höll en vit, benig hand för munnen; ’Herr Homan?’ Frågande såg han på mig. ’Antikhandlare Homan?”’ 

Så inleds Gamens öga, en spännande, dramatisk händelserik deckare som utspelar sig bland Gamla stans gränder, på Paris internationella konstmarknad och i Santa Barbara under Kaliforniens evigt blå himmel. Som bakgrund tornar det andra världskrigets åskmolnsblå, hotfulla fond upp och gengångare från SS, som utförde Hitlers fruktansvärda och bestialiska våldsdåd, dyker upp från skuggorna värld.

HomanSällskapet