Mord i Gamla Stan (2002)

Mord i Gamla stan börjar högst upp i Köpmantorget 10 där Johan Kristian Homan står och ser ut över Gamla stans hustak med Djurgården och Strömmen som fond. Vi följer honom ner på Köpmangatan, in i hans affär, fortsätter till Stortorget och till många av de hus och platser där Homan varit inblandad i dramatiska händelser och intressanta förvecklingar.

Det blir också en vandring genom Stockholms historia där allt från Birger Jarls grundläggande till räksmörgåsarna i Grillska husets servering redovisas. Sankt Göran, Kopparmatte, Helvetet, Lasse Lucidor, Carl Larsson och bordellen på Baggensgatan finns också med, bland mycket annat.

Och naturligtvis en ingående beskrivning av Johan Kristian Homans mat- och dryckesvanor, inte minst olika recept på Dry Martini.

Mord i Gamla stan är en handbok för Homanfans och den som är road av Stockholms historia

HomanSällskapet