Midas hand (1992)

Kung Midas var en sagofigur som fick sin högsta önskan uppfylld. Allt han rörde vid blev guld. Det blev också hans förbannelse.

Nu har han återuppstått: en internationell finansmagnat som med sin framgångs trollstav förvandlar allt till guld. Men när solen går upp brister bubblan och allt blir till kattguld som dolt hans egen förstening.

Johan Kristian Homan bjuds upp till dans kring klippekonomins guldkalv i bergakungens sal. Dansen går genom storbankernas styrelserum, i internationella finanskretsar där ”winner takes it all” är det enda budord som gäller, i Gamla stans gränder, i Genève, Tokyo och trubadurernas, solen och vinets Provence, för att kulminera i en dramatisk hetsjakt på liv och död under de mörka valven i markis de Sades slott med den bleka fullmånen som vittne.

Oskattbar konst, snabba klippfinanstransaktioner i den högre skolan och utsökta viner är ingredienser i den spännande handlingen där Johan Kristian Homan anklagas för mord och försnillning. Men han bistås, som alltid, av sin sköna väninna, Cléo de Merode, blåmaskad och högättad siamesisk kattdam.

HomanSällskapet