Mord ombord (2002)

Passagerarfartyget Queen Elizabeth har huvudrollen i den trettionde deckaren om Johan Kristian Homan och sambon Cléo de Merode, hans vackra siameskatt. Det stora lyxfartyget stävar ut på Atlanten med destination New York. Ombord finns ett färgstarkt galleri av märkliga människor.

En amerikansk miljardär med planer på att bygga om ett fallfärdigt slott i Sverige och göra det till ett världsberömt museum – men hans finansimperium är hotat. Hans färgstarka hustru, som är helt emot projektet. Hans assistent, med drag av Elvis Presley, som står närmare den vackra hustrun än vad som är riktigt lämpligt.

I samlingen finns också en rysk grevinna från tsartiden, en svensk godsägare som vill sälja sitt spökslott med anor från Engelbrekts tid, en ung blond finansanalytiker och en slipad advokat med utseende som påminner om Karl XII:s dödsmask.

Och så Johan Kristian Homan förstås, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, som dras in i en virvel av dramatiska händelser.

Historien börjar på Skagen i Danmark där Homan har semester. Ett ödesdigert möte på Bröndums hotell sätter igång det spännande händelseförloppet.

HomanSällskapet