I skuggan av Etna (2020)

Äntligen! Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Köpmangatan i Gamla stan står framför altaret. Francine, en av cheferna på Säpo har svarat ja på hans frieri.
Prunkande högsommar, och nu står de i det lilla gårdskapellet på Björkesta, herrgården i Södermanland, Francines barndomshem. 

Och bröllopsresan går till Sicilien, den mytomspunna ön i Medelhavet. Strategiskt belägen, bördig. Oliver, vindruvor, apelsiner, spannmål; en kornbod med dramatisk historia. 

Maffians födelseort. Omstridd genom seklen, härskare har kommit och gått. Fenicier, kartager, greker, araber, romare och inte minst normander, vikingaättlingarna liksom spanska kungar och andra har avsatt sina spår i Siciliens rika kulturella, konstnärliga och arkitektoniska arv. 

Louise, Francines barndomsvän och hennes man Alberto, har som bröllopsgåva bjudit de nygifta till sin magnifika egendom på den gröna ön. Men det som börjar i glädje och harmoni förbyts snart i tragedi. Misstankar om narkotikasmuggling, en ung praktikants mystiska död, en liten flicka som försvinner i Gustav Adolfsparken och en internationell byggnadsfirmas mörklagda affärer är ingredienser i den dramatiska handlingen. 

En Homanroman av fin årgång. Kultur, historia, siciliansk mat och vin liksom konst, samhällskritik och Homans humoristiska observationer av svensk politik bidrar till den färgstarka berättelsen I skuggan av Etna. 

P. S. En dixielandorkester har en inte oviktig roll i spelet. 

HomanSällskapet