Clas Göran Carlsson

Ordförande

Clas Göran Carlsson är född 1946 i Östersund. Fotograf.

Jag bor i Täby sedan början av 1970-talet. Mitt intresse för Homandeckarna grundar sig på de kulturella och historiska inslagen i böckerna, som jag uppskattar i hög grad.

Matlagningskonsten, som florerar i böckerna, ligger långt över min nivå. Jag har ett bibliotek på kanske 5000 volymer och mycket är böcker som behandlar historia och biografier. Givetvis finns också skönlitteratur liksom poesi bland banden i hyllorna. Klassisk musik tar upp stort utrymme i min skivsamling där Mozart är husguden. Men även visor av t ex Bellman finns i min samling.

Under det halvår (knappt) då vi inte drabbas av mörker och snö – och som plägar kallas sommarhalvår av oss optimister – ägnar jag gärna tid åt trädgården. Inte minst pioner och rosor får min omvårdnad, gärna varvad med en lång paus i en trädgårdsfåtölj när koltrasten sjunger i vår gamla ek. För lång paus, säger Elisabeth, min sambo och familjens klokaste person.

Ett par veteranbilar tar lite tid i anspråk när jag går runt dem och funderar på vad jag ska göra med dem en vacker dag, innan jag (vanligtvis) lämnar dem vidare till någon som kan åtgärda vad som göras bör. Blir det tid över – och det blir det ju aldrig – så ägnar jag mig åt klubb- och föreningsliv i olika former varav Homansällskapet är en form.

Genom att lägga upp mitt liv på nyss nämnda sätt, varvat med arbete,utan genomtänkt planering, hinner jag , i bästa fall, precis med det jag lovat att göra.

I varje fall ibland.

HomanSällskapet