Mord på Mauritius (2000)

På sagoön Mauritius residerar en svensk finansmagnat med ett världsomfattande affärsnät. Dit kommer också andra svenskar, som antikhandlaren Johan Kristian Homan från Gamla stan och hans vackra särbo Francine, chef för säpos personskyddsavdelning och med svart bälte i karate. De bor på en gammal plantage hos Francines släktingar som ursprungligen flydde franska revolutionen.

Någon faller i en trappa med dödlig utgång. En skrämd inbrottstjuv skjuter i panik och dödar utan avsikt. Eller? Kan det ha en koppling till de berömda frimärkena från Mauritius? Ett brev med två såldes nyligen för över trettio miljoner.

Någon har övergivits av den han älskade, någon väljer pengar och makt före kärlek, någon hittas död med en förlovningsring i fickan utan att det finns någon att ge den till, någon hatar den som bedragit.

Johan Kristian Homan dras in i en virvel av dramatiska händelser där han själv erfar dödens närhet under dykning bland koralIreven. Han vet för mycket utan att veta om det.

Men katten Cléo räddar honom.

HomanSällskapet