HomanSällskapet

Dödssynden (2008)

Den här gången är det den korrumperade finansvärlden som med sina bonusmiljoner och insideraffärer som råkar ut för Johan Kristian Homan, antikhandlare på Köpmangatan i Gamla stan.

Investmentbolaget Excelsior firar storslaget jubileum efter trettio framgångsrika år. Stämningen är hög bland hundratalet gäster i restaurangen på Vasavarvet, med det imponerande regalskeppet som fond. Årgångsviner, kulinariska anrättningar. Tal och gratulationer. Dit har även Johan Kristian Homan fått en inbjudan, även om han själv knappast är att betrakta som någon tyngre aktör i dessa kretsar.

Men festyran slår över i tragedi. Under Vasaskeppets akter hittas Excelsiors VD och hårdhudade grundaredöd. Han har störtat ned från avsatsen högst upp i museet. Olycksfall konstaterar polisen. Homan har dock andra tankar. Mord.

Dödssynden, finns även som ljudbok på Bonnier Audio. Uppläsare är den från HomanSällskapets 25-årsjubileum å Sällskapet välkände middagsätaren och outröttlige högläsaren Helge Skoog.