HomanSällskapet

In memoriam

Nils-Magnus Lobenius 1938 – 2011

Vår klubbkamrat och styrelseledamot Nils-Magnus Lobenius har lämnat oss. Nils-Magnus satt i HomanSällskapets styrelse under en lång rad år ända fram till sin bortgång nu i september. Det är med mycket stor sorg vi har tagit emot beskedet om vår klubbkamrats bortgång, efter en tids sjukdom.

Nils-Magnus brann för HomanSällskapet och var bland annat kassör under sin tid i styrelsen. Många mötte honom vid våra möten som en finurlig frågesportsledare med kluriga frågor kring Homan och andra ämnen.

Ursprungligen var Nils-Magnus från Falun, alltså dalkarl, och pilot till yrket. Om hans liv kan ni läsa under rubriken Styrelsen, där han själv berättar på ett underhållande sätt.

Vi i styrelsen hade kontakt med Nils-Magnus så länge han orkade. Sista gången jag ringde honom svarade han inte och jag läste in ett meddelande. Han ringde tillbaka och sa att han inte orkade tala just då, men skulle ringa igen när han blev bättre. Nu blev det inte så.

Vi i styrelsen och HomanSällskapet kommer alltid att minnas den synnerligen levande och hjälpsamme Nils-Magnus, full av idéer och förslag. Han var en klubbmänniska, något han visade inte minst i vårt HomanSällskap.

Våra tankar går till Nils-Magnus fru, Inga-Carin, och den övriga familjen. 

Tack Nils-Magnus! Nu är din vandring över, men du har lämnat minnesvärda spår efter dig både hos oss i HomanSällskapet och hos alla andra som hade glädjen att känna dig.

För HomanSällskapets styrelse,

Clas Göran Carlsson